Jdi na obsah Jdi na menu

Co je systém generálního klíče?

Systém generálního klíče

Systém generálního klíče neboli SGK (dříve SGHK) poskytuje vysokou úroveň zabezpečení a je sestaven přesně podle požadavků zákazníka. 

Princip generálního klíče

Principem je, že vlastník systému má klíč, jenž odemkne všechny dveře v rámci tohoto systému. Další klíče, podřízené generálnímu klíči, mají už omezený přístup pouze k určitým dveřím.

generalni-klic.jpeg

 

 

 

 

 

 

GK - Generální Klíč - Přístup do všech dveří v daném uzamykacím systému
HSK - Hlavní Skupinový Klíč - Přístup do všech dveří v rámci dané skupiny nebo podskupiny
SK - Skupinový Klíč - Přístup do všech dveří v rámci dané skupiny
VK - Vlastní Klíč - Přístup pouze do konkrétních dveří

Systém generálního klíče je využíván ve veřejných a soukromých institucích, firmách, školách a všude tam, kde je nutné přidělit prostřednictvím klíčových práv přístup do jednotlivých prostor daného objektu. Do pojmu „systém generálního klíče“ se obvykle zahrnuje jak klíč (hlavní klíč, generální klíč, vlastní klíč), tak cylindrické vložky, visací zámky, průmyslové zámky.

Mechanický typ SGK

Přednosti mechanického systému generálního klíče
Například FAB 3000 nebo FAB 300 je vhodný pro rozsáhlejší projekty. Výrobu kopie klíče je možné zadat pouze ve výrobním závodě anebo u distributorské sítě FAB, pokud jsou předem dohodnutá bezpečnostní pravidla.
Produkt je kompatibilní se všemi standardními typy kování
Cylindrickou vložku chrání proti vyhmatání překrytý profil a je odolná proti nedestruktivní metodě - bumpingu, speciálně tvarovanými stavítky a přídavnými blokovacími prvky. 
Zákazník si může zvolit, zda chce navíc systém chránit proti odvrtání pomocí vkládaných kalených ocelových prvků. 
Produkt obsahuje jednořadý systém 5 nebo 6 stavítek, počet závisí na tom, zda se jedná o FAB 300, anebo FAB 3000. V rámci SGK lze kombinovat cylindrické vložky, visací zámky i přídavné zámky a další výrobky značky FAB. Cylindrické vložky lze vybavit prostupovou spojkou anebo přímo na zakázku je možné vyrobit vložku s ozubeným kolem s 10 nebo 12 zuby. Povrchová úprava v provedení leštěné mosazi anebo matném niklu. 
Klíče SGHK FAB 300HD a FAB 300HD jsou patentově chráněny, využívají patentu HD společnosti ASSA ABLOY. Zdroj: web assaabloy.com.

Neváhejte nás oslovit pro nezávaznou nabídku systému generálního klíče na míru přímo pro Vás.