Jdi na obsah Jdi na menu

Zabezpečení domu či bytu - krátký seznam

Blíží se dovolené. Zabezpečte před odjezdem svůj domov

Možná už se vidíte někde na pláži u moře na lehátku se sklenicí něčeho dobrého v ruce. Jenže ještě před odjezdem je potřeba se soustředit a zabezpečit domácnost tak, abyste ji po návratu nenašli vykradenou. Pomoci může vytvořit si seznam, na který si napíšete, na co všechno je potřeba před tím, než zamknete a zmizíte, myslet.

Zkontrolujte zámky

Jak jsou na tom vaše zámky? Používáte kvalitní zabezpečení? Minimálně třetí bezpečnostní třída je nutnost, která zloději vstup do domácnosti notně zkomplikuje, v ideálním případě ho dokonce přesvědčí, aby to u vás vůbec nezkoušel. „Zámky doporučujeme doplnit kvalitním kováním, přes které se zloděj k vložce ani nedostane,“ naši profesionálové Vám rádi poradí, stačí nás kontaktovat.

Schovejte cennosti

Pokud už se zloděj do domácnosti dostal, v drtivé většině případů se zaměří na věci, které půjdou jednoduše odnést. Hledá šperky, peníze nebo mobily či tablety. Vy mu jeho plány můžete zkomplikovat, když podobné věci umístíte do trezoru. Zloděj trezor možná ani nenajde a když, tak se do něj nedostane.

Pořiďte si světelný vypínač a pohybové čidlo

Zloději nejčastěji pracují pod rouškou tmy. Investujte tedy do světelných čidel pohybu nejenom před hlavními dveřmi, ale třeba i přede dveřmi na terasu nebo do garáže. Dobré je také mít světelný spínač, který se večer rozsvítí, v některé z místností uvnitř domu. Málokterý zloděj bude riskovat, že v domě na někoho narazí. Řešením jsou také elektronické zabezpečovací systémy, které okamžitě přivolají bezpečnostní agenturu.

Zkontrolujte pojistku

Máte pojištěnou domácnost? V tom případě si před odjezdem pojistku projděte a všechno upravte tak, jak je to ve smlouvě. V jiném případě se můžete s vyplacením pojistného plnění rozloučit.

Na zvonek dejte jméno v množném čísle

Jedno jméno na zvonku ve zloději snáze vzbudí dojem, že je dům prázdný. Když napíšete Novákovi, dá se jen těžko usuzovat, jestli někdo z početné rodiny nezůstal náhodou doma.

Domluvte se sousedy vybírání schránky

Není pro zloděje nic jednoduššího, jak zjistit, že nikdo není doma, než je plná schránka. Proto poporoste sousedy nebo někoho z rodiny, aby vám čas od času schránku vybrali.

zdroj: fab.cz